FIGAMU IX. Kongresszusa

Balaton

Örömmel értesítünk Titeket, hogy 2014. április 4-6. között ismét találkozhatunk a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjának éves konferenciáján Balatonalmádiban, immáron kilencedik alkalommal. Hagyományteremtés céljából a FIGAMU IX. Kongresszusa a Fiatal Sebészek Szekciójának (FISESZ) II. Kongresszusával együtt kerül ismét megrendezésre.

A témákat tekintve a sürgősségi gasztroenterológiai kórképek mellett a gyermekgyógyászat gasztroenterológiai vonatkozásait fogjuk megvitatni. Ismét lesz közös gasztroenterológus-sebész blokk, amely során a felső tápcsatorna daganatos megbetegedéseinek diagnosztikus és kezelési stratégiáját fogjuk megbeszélni, elő endoszkópos demonstrációval egybekötve. Nagy örömünkre szolgál, hogy felkérésünknek eleget téve „state of the art” előadást fog tartani egy Európa szerte ismert és elismert gasztroenterológus-endoszkópos szakember, Rainer Schöfl professzor úr Ausztriából, aki az operatív endoszkópia alsó tápcsatornai lehetőségeit fogja nekünk bemutatni. Az alsó tápcsatorna diagnosztikus vonatkozásában új lehetőségeket tár majd elénk a bevezető blokk, amelyben a képminőség és a polypusok osztályzása mellett a vastagbélrák-szűrés jelenlegi magyarországi helyzete is bemutatásra kerül.

Az adott témákban ismét lesz alkalmatok érdekes esetek interaktív bemutatására, melyek összefoglaló absztraktjait kíváncsian várjuk.

Külön felhívjuk figyelmeteket arra, hogy páros év révén a közgyűlés keretein belül új vezetőség választására is sor kerül majd. Ezzel kapcsolatban várjuk minél több tenni vágyó, lelkes fiatal jelentkezését, valamint jelölését!

Bízunk benne, hogy felkeltettük érdeklődéseteket és tavasszal ismét találkozunk veletek Balatonalmádiban!

A korábbiakhoz hasonlóan idén is van lehetőség arra, hogy a FIGAMU Kongresszusán a FIGAMU Alapítvány támogatásával vegyetek részt.

A maximálisan pályázható összeg 40.000,-Ft, az ezen felüli összeget a pályázó saját maga fizeti.

A pályázati lapokat kérjük a következő címre küldeni:

Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportjáért Alapítvány
Dr.Czimmer József
7623, Pécs, Rákóczi u.2

Pályázati határidő: 2014. március 1.

A pályázatokat március 16-ig elbíráljuk, a nyerteseket e-mailben értesítjük és nevüket a honlapon is megjelentetjük.

Elbírálásnál előnyt jelent:
- aki még nem kapott támogatást
- aki előadóként vesz részt kongresszuson

Figyelem!

A pályázati támogatás elnyerésének feltétele a FIGAMU tagság. Amennyiben még nem vagy tag, de szeretnél az lenni, a jelentkezési lapot is kitöltve, csatold a pályázathoz!