VII. Magyar „NOTES” Konferencia

Konferencia

A gasztroenterológiai betegségek kezelése során gyakran alkalmazunk valamilyen implantátumot – annak előnyei miatt, vállalva hátrányait. Egyre újabb eszközök jelennek meg és az indikációk köre is kiszélesedett. Eközben a májsebészet utóbbi években történő fellendülése a máj „megnövesztésén” alapul, és a biotechnológia is rohamléptekkel halad a szervek előállításának útján. Ezek lesznek a témáink a konferencia elején. A második részben a laparoscopia korlátairól és a kvalifikációk fontosságáról hallhatunk nőgyógyászoktól és sebészektől.

Ezúttal is tervezünk műtéti bemutatót: idén egy transanalis endoszkópos műtétet követhetünk élőben. A közvetítés alatt a szokásos rövid bemutatókból értesülhetünk a cégek újdonságairól, sőt, ezúttal egy igen ígéretes magyar fejlesztésről is első kézből –kifejlesztőjétől - kaphatunk információt, mely a single-port sebészet elterjedését akadályozó technikai nehézségekre adhat megoldást.

Az utolsó blokkban gasztroenterológus és sebész kooperációjával végzett ún. randezvous technikákról lesz szó, az új endoszkópos megoldások bevezetésében és alkalmazásábanélenjáró japán gasztroenterológus részvételével.

A konferenciát a szokásosnál invazívabb gasztroenterológus és minél kevésbé invazív sebészeknek és szakdolgozóknak szánjuk, gondolatébresztőnek. Mindenkit, akit az új módszerek és az innovatív megoldások érdekelnek, ezúttal is szívesen várunk.

A meghívó innen letölthető!