V. Magyar „NOTES” Konferencia

Konferencia

Az elmúlt egy-két évben a végbélen keresztül végzett

minimális invaziv beavatkozások új lendületet kaptak. Ezért a konferencia elsősorban a vastagbél endoscopiájáról és sebészetéről szól majd.
Az első előadások több évtizedes múltra visszatekin- tő, a beteg számára kellemetlen, gyakran fájdalmas colonoscopos vizsgálatról szólnak. Hogyan növelhető a coecum-elérés aránya, csökkenthető-e a fájdalom? A technika mellett mennyit fejlődött az anaesthesia, hol a helye a 20 mg cialis virtuális colonoscopiának, és az endoscopos UH-nak? A colonban végzett endoscopos submucosus dissectioról (ESD) japán előadóktól hallhatunk.

A második twitter.com blokkban az endoscopos és radiológiai

gastrostomiáról, illetve a cégek újdonságairól hallhatunk előadásokat, míg a japán szakemberek élő ESD bemuta- tót végeznek az endoscopos laborban.
A szünet után a természetes szájadékon keresztüli specimen eltávolítások, vastagbél single-port (SP) műtétek témakörét járjuk körbe, és a műtős szakasszisztens szere- pével is megismerkedhetünk az SP műtéteknél.

A konferencia utolsó szakaszában újabb élő endoszkó- pos bemutató mellett az ileus miatt végzett stent behelye- zés, a transgastricus pancreas necrectomia, a kísérletes vékonybél resectió, a NOTES szakirodalom újdonságai- ról hallhatunk a témában jártas szakemberektől.

Reméljük, hogy a korábbi évek sikeres konferenciáinak híre új érdeklődőket is vonz majd március első szombati napjára, az V. NOTES cialis en diabetes konferenciára klinikánk előadó- termébe.

Témák:

  • A vastagbél vizsgálatának újdonságai: a colonoscopiától a virtuális colonoscopián át az endoscopos UH vizsgálatig
  • Endoscopos submucosus dissectio és scope-guide colonoscopia élő közvetítése
  • Természetes szájadékokon keresztüli specimen eltávolítás (NOSE) és műtét
  • Hands-on training

A NOTES meghívó letöltése (pdf)