Beszámoló

figamu

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

 

A Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportja tizenkettedik alkalommal 2017. április 7-9. között Balatonalmádiban rendezte meg éves konferenciáját, az eseményen idén közel 270-en vettek részt. 59 absztrakt került benyújtásra, ebből 30 előadás keretében, 29 pedig poszterszekcióban volt hallható. A benyújtott absztraktok száma az eddigi legmagasabb volt. A FIGAMU Alapítvány idén 31 pályázó teljes kongresszusi részvételét támogatta, minden benyújtott pályázat támogatást nyert. 

A kongresszus fő témái idén a hepatológia, az ultrahangos vizsgálómódszerek, az infektológia és a gasztroenterológia határterületei voltak, ezutóbbi a Fiatal Infektológusok és Mikrobiológusok Szervezetének képviselőivel együtt került megrendezésre. Az ultrahangos szekció során a résztvevőknek hands-on tréningre is lehetőségük volt expertek irányítása mellett. Az utolsó nap témája az IBD multidiszciplináris megközelítése volt, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Fiatal Sebészek Szekciójával együttműködésben szerveztünk.  

A FIGAFUT váltófutást a Szent Imre Kórház csapata nyerte, amelyhez a díjat a KRKA ajánlotta fel. A közönség által az egyes szekciók legjobbnak ítélt esetismertetések előadói az MGT Endoscopos Szekcióján való részvételt, ESGE Kongresszusi részvételt, FIGAMU Kongresszusi részvételt, IBDay részvételt és a Ferring Magyarország díját nyerték, a felajánlásokat ezúton is köszönjük. Dr. Svébis Márknak, Dr. Illés Dórának, Dr. Visnyei Zsoltnak, Dr. Pálinkás Dánielnek és Dr. Fábián Annának ezúton is gratulálunk. Az idén a legtöbb absztraktot benyújtó intézmény az SZTE I. Belgyógyászati Klinikája volt, akik a Ferring Magyarország különdíját vehették át. 

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt, bízunk benne, hogy megfelelő szakmai tapasztalattal és inspirációval szolgáltunk a mindennapokhoz. Jövőre ismét találkozunk! 

 

A FIGAMU vezetősége nevében

Dr. Gecse Krisztina